سلام وقت بخیر.
علت خشکی واژن در زمان بارداری به چه علت است؟ چگونه می توان خشکی واژن در بارداری را درمان کرد؟
وجود غشای مخاطی در مجرای واژن سبب مرطوب شدن آن می شود. در زمان بارداری نوسانات و تغییرات هورمونی موجب می شود که عملکرد واژن تغییر کند و در نتیجه فرد به خشکی واژن دچار شود و به دنبال آن خانم باردار دچار خارش پوست در آن ناحیه می شود.
در صورتی که شما به هر یک از علائم زیر دچار شوید، می توان گفت که شما به خشکی واژن دچار شده اید. این علائم عبارتند از:
از جمله دلایلی که سبب بروز خشکی واژن می شود، کاهش میزان استروژن در دوران یائسگی و یا قبل از می باشد. علاوه بر آن می تواند در صورتی که دوران بارداری و یا شیردهی نیز باشد.
اگر در دوران بارداری هستید و از مشکل خشکی و خارش واژن اذیت می شوید حتما پزشک خود را در جریان قرار بدهید. پزشک با توجه به شرایطی که دارید ممکن است یکی از روش های درمان زیر را پیش بگیرد و به شما توصیه کند.
شاید این طور به نظر برسد که خشکی واژن یک مشکل کوچک است. اما باید بدانید که همین مشکل کوچک می تواند موجب درد و ناراحتی در شما شود.ممکن است با استفاده از قرص های سرماخوردگی، ضد افسردگی، ضد استروژن یا به دلیل عفونت های مجاری ادراری و خود ایمنی دچار خشکی واژن شوید. این مشکل کوچک را دست کم نگیرید و به متخصص زنان مراجعه کنید. پزشک می تواند با معاینه دقیق شما و با خبر شدن از وضعیت دقیق شما یک روش مناسب برای درمان شما را پیشنهاد دهد.
استروژن هورمونی است که مسئولیت روان نگه داشتن کانال واژن را برعهده دارد. در دوران بارداری، ممکن است هورمون ها دچار عدم تعادل شوند و در نتیجه موجب کاهش مایع و خشکی واژن شود. در سه ماه اول بارداری خشکی واژن به دلیل کاهش سطح استروژن عادی است. با کاهش استروژن تولید مخاط در لایه اپی تلیوم واژن کم می شود که موجب خشکی و خارش واژن خواهد شد.
همانطور که گفتیم خشکی واژن در اوایل بارداری عادی است اما با گذشت زمان باید این خشکی کاهش پیدا کند. زمانی که عمل زایمان انجام شود، معمولا خشکی واژن ازبین خواهد رفت اما در برخی از زنان این مشکل تا دوران شیردهی نیز ادامه دارد. در دوران شیردهی بدن زنان پرولاکتین تولید می کند که موجب توقف تولید استروژن می شود. همانطور که گفتیم استروژن مسئولیت روان نگه داشتن واژن را برعهده دارد. بنابراین نگران نباشید که در دوران شیردهی دچار خشکی واژن شده اید اما حتما موضوع را با پزشک در جریان بگذارید.
تغییرات هورمون در زمانی که شما دختر حامله هستید با زمانی که پسر حامله هستید فرق می کند و این تفاوت 18.5 درصد است. از این جمله نتیجه می گیریم که سطح استروژن در زمانی که فرزند شما پسر است کمتر از زمانی است که فرزند شما دختر می باشد. بنابراین یکی از راه های تشخیص این که فرزند شما دختر است، خشکی کمتر واژن می باشد.