سلتم.
آیا نوشیدن قهوه می تواند سبب بروز حساسیت و یا آلرژی شود؟
همانطور که می دانید روزانه افراد زیادی روز خود را با نوشیدن قهوه شروع می کنند و انرژی مورد نیاز کل روزشان را تامین می کنند. اما بسیاری پیش آمده که افراد با نوشیدن قهوه دچار حساسیت و آلرژی شده اند.
معمولا افرادی به حساسیت و یا آلرژی ناشی از کافئین دچار می شود که هر روز مقدار زیادی قهوه می نوشند که این مقدار بیشتر از 400 میلی گرم می باشد. ولی در مواردی ممکن است که فرد حتی با نوشیدن مقدار کم قهوه هم، باز دچار حساسیت شود که این موضوع مرتبط با یک واکنش آلرژیک باشد که از سوی سیستم ایمنی بدن رخ داده است. مانند بروز حساسیت نسبت به مواد غذایی حاوی مواد نگه دارنده و یا حتی حساسیت داشتن به میوه هایی مانند انگور و خربزه باشد.
لازم به ذکر است که نیاز به نگرانی نیست، چرا که با گذشت زمان متوجه خواهید شد که آیا به قهوه حساسیت و یا آلرژی دارید یا خیر. از جمله علائمی که می تواند نشان دهنده آلرژی به قهوه باشد عبارتند از:
توجه داشته باشید که این علائم می تواند در عرض 2 ساعت خودش را نشان دهد و به سرعت پیشرفت کند و زندگی شما را به خطر بیاندازد.
مانند سایر آلرژی ها پزشک با بررسی و انجام برخی آزمایش ها می تواند متوجه شود که شما دچار حساسیت شده اید و یا خیر.
برای این کار مقداری آلرژن بر روی پوست شما قرار داده و واکنش پوست شما را نسبت به آن می سنجد. در صورتی که پوستتان جوش بزند شما دچار حساسیت شده اید.
مصرف آنتی هیستامین می تواند در روند درمان حساسیت به قهوه تاثیرگذار باشد و میزان خارش، تورم و کهیر را کاهش دهد.
علاوه بر آن در موارد بسیار نادر فرد دچار آنافیلاکتیک شده و باید در چنین شرایط به فرد اپی نفرین تزریق شود.
فردی که نسبت به کافئین دچار حساسیت می شود، باید از خوردن هر نوع مواد غذایی که حاوی کافئین می باشد خودداری کند.
از جمله مواردی که حاوی کافئین می باشد عبارتند از:
از طرفی بسیاری از افراد به مصرف کافئین در طول روز عادت دارند و عدم نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار موجب بروز مشکلاتی از جمله سردرد، خستگی و عدم تمرکز در آنها خواهد شد. اما با تحمل این مشکلات آن هم برای ۱ هفته تمامی این مسائل رفع خواهند شد.
علاوه بر آن فرد می تواند با استفاده از کار های زیر، تمرکز و هوشیاری خود را بدون نوشیدنِ نوشیدنی های کافئین دار حفظ کند.
از جمله این کار ها عبارتند از: