عفونت کلیه و هر آنچه که لازم است در مورد درمان آن بدانید.
پیلونفریت
عفونت کلیه یا پیلونفریت نوعی عفونت مجاری ادراری بوده که از مثانه آغاز می شود و به کلیه ها یا یکی از کلیه نفوذ می کند.
بیماری های میکروبی مثانه و یا ناشی از مجاری ادراری می توانند به کلیه راه پیدا کنند و کلیه را دچار عفونت کنند، اگر عفونت ها به هنگام تشخیص داده نشوند و درمان نگردد می تواند به صورت مشکلات جدی تر خود را نشان دهد.
علائم و نشانه های عفونت کلیه
- درد پهلو
- درد کشاله ران
- تب
- لرز
- وجود چرک و خون در ادرار
نشانه های اولیه بروز عفونت کلیه
ممکن است عفونت کلیه با علائم دیگری فرد را آگاه کند مانند:
- کمر درد
- پهلو درد
- درد پشت
- ورم پا
- فشار خون بالا
اگر این علائم را به صورت ناگهانی در بدن خود مشاهده کردید حتماً برای درمان اقدام کنید.
پیشگیری از عفونت کلیه
همانطور که می دانید پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، عفونت کلیه به خصوص در بانوان به دلیل حساس تر بودن ناحیه مثانه شایع تر می باشد.
شما می توانید با رعایت نکات بهداشتی از عفونت ادراری و مثانه جلوگیری کنید تا به عفونت کلیه دچار نشوید، به طور مثال در مکانهای عمومی به سرویس بهداشتی نروید و بهداشت شخصی را به خوبی رعایت فرمایید، مایعات زیاد مصرف کنید و هرگز ادرار خود را نگه ندارید زیرا این امر یک عامل اصلی برای وجود عفونت کلیه می باشد، از دمنوش های گیاهی کمک بگیرید و علائم عفونت در بدن را جدی بگیرید.
چه کسانی مستعد عفونت کلیه می باشند؟
افرادی که دچار سنگ کلیه و ناتوانی در تخلیه کامل ادرار خود هستند، مشکل پروستات و بزرگی پروستات دارند، در سیستم ادراری آنها اختلالاتی وجود دارد، اعصاب یا نخاع آنها آسیب دیده است، برخی بانوان که بهداشت خود را رعایت نمی کنند، بیمارانی که استفاده طولانی مدت از سوند ادراری داشتند و همچنین ضعف در سیستم ایمنی می تواند موجب عفونت کلیه شود.
تشخیص عفونت کلیه
برای درمان و تشخیص عفونت کلیه لازم است که به متخصص ارولوژی، نفرولوژی یا پزشک داخلی مراجعه فرمایید. پزشک مربوطه با انجام آزمایشات، کشت ادرار و درخواست سونوگرافی می تواند عفونت کلیه شما را تشخیص دهد.
درمان عفونت کلیه
برای درمان عفونت کلیه معمولاً از آنتی بیوتیک استفاده می کنند همچنین اگر به متخصص نفرولوژی مراجعه کنید ممکن است برخی داروهای دیگر را پس از بررسی جواب آزمایشات شما نسخه کند، ممکن است دوز این دارو ها متفاوت باشند، داروهایی مانند نیتروفورانتوئین که داروهای ضد عفونی و ضد باکتری برای کلیه هستند به صورت قرص و شربت برای بیماران نسخه میگردد و اما آنتی بیوتیک های وریدی نیز برای بیمارانی که عفونت آنها بیش از اندازه است نسخه می شود.
درمان عفونت کلیه در طب سنتی
درمان عفونت کلیه با زغال اخته
مصرف زغال اخته و آب آن به مدت محدود می توانند مشکلات عفونی کلیه را از بین ببرد و حتی از این نوع عفونت ها پیشگیری کند.
درمان عفونت کلیه با آب جعفری
مصرف آب جعفری حاوی ویتامین های A, B, C می باشد، شما می توانید این معجون را با لیمو مخلوط کرده و میل کنید تا کلیه شما را شستشو دهد.
مصرف کلاله ذرت و عفونت کلیه
کلاله یا موی ذرت دارای خاصیت تسکین دهنده و آرام بخش برای غشای مخاط تحریک شده کلیه می باشد، به دلیل وجود سیلیس و سایر مواد معدنی برای مشکلات عفونی کلیه خوب است.
مصرف آب و سرکه سیب برای درمان عفونت کلیه
یکی از راه های مطمئن برای دفع مکرر باکتری های مجاری ادرار و کلیوی مصرف سرکه سیب می باشد، کافیست یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و دو قاشق چای خوری عسل را در آب حل کرده و دو بار در روز به مدت چند هفته این مخلوط را میل کنید.
گیاهانی که می توانند در درمان عفونت کلیه موثر باشند
- برگ قاصدک
- گیاه دم اسب
- گل مهر طلا
- ریشه گل ختمی
- پونه کوهی
اگر عفونت کلیه را درمان نکنیم چه اتفاقی می افتد؟
- ممکن است باکتری ها به خون منتقل شوند و فرد دچار مسمومیت سپسیس شود.
- ممکن است آبسه کلیه در افراد توسعه یابد.
- در مادران باردار ممکن است نوزاد زودتر از موقع و با وزن کمتر به دنیا آید.
- همچنین ممکن است بافت کلیه آسیب دائمی ببیند.