بهترین روش های درمان خانگی پوسته پوسته شدن کف پا+دلایل آن
بسیاری از اوقات پیش آمده که پوست پاهایتان پوسته پوسته شده و ظاهری بد به خود گرفته. برای جلوگیری از این موضوع کافیست که روش های مراقبت از پوست و پا را بدانید تا در صورت بروز این مشکل بتوانید به راحتی و در خانه این مشکل را رفع کنید. برای آشنایی با این روش های خانگی تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
علت پوسته شدن کف پا
از اصلی ترین دلایلی که باعث خشکی پا و پوسته پوسته شدن آن می شود، این است که رطوبت به اندازه کافی به پوست پا نمی رسد و یا بدن با کم آبی مواجه است. علاوه بر اینها محیط زندگی و سایر عوامل دیگر مانند کنده شدن سلول مرده پوست نیز باعث این اتفاق می شود. لازم به ذکر است که بیماری هایی مانند واکنش های آلرژیک و بیماری های عفونت قارچی و حتی آفتاب سوختگی نیز می تواند این مشکل را ایجاد کند. در ادامه به روش های از بین بردن پوسته پوسته شدن پا خواهیم پرداخت.
شایع ترین دلیل پوسته پوسته شدن کف پا
همانطور که گفته شد کنده شدن پوست کف پا در اثر عوامل مختلفی بروز می دهد که از اصلی ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمبود آب بدن
- خشکی پوست
- عفونت های قارچی
- تاول پا
- پسوریازیس
- اگزما
- کمبود ویتامین بدن
- بیماری ورزشکاران
- آب و هوای گرم و خشک
- تعریق زیاد
- آفتاب سوختگی
روش های خانگی درمان پوسته شدن کف پا
از بین بردن خشکی پوست با استفاده از روغن
همانطور که گفته شد بهتر است که پوست پای شما همیشه مرطوب باشد تا حالت هیدراته آن باقی بماند و از پوسته پوسته شدن آن جلوگیری شود. شما می توانید با استفاده از روغن هایی مثل: روغن زیتون، روغن ویتامین E و روغن بادام استفاده کنید.
روش استفاده از روغن برای نرمی پوست
برای این روش لازم است که این روش را 2 تا 3 بار در روز انجام دهید به طوری که مقداری روغن را کف دست خود بریزید با آن را به کف پاهایتان بمالید و این کار را تا زمانی انجام دهید که پوست به خوبی روغن را جذب کرده باشد.
با استفاده از آلوئه ورا نرمی را به پوست خود ببخشید.
آلوئه ورا علاوه بر آنکه رطوبت پوست را حفظ می کند خاصیت تسکین دهنده و آرام کننده نیز دارد و می تواند از بسیاری از بیماری های التهابی و خارش پا جلوگیری کند و با کلاژن سازی باعث شود که پوست شما به پوستی سالم تبدیل شود.
جلوگیری از پوسته پوسته شدن پا با استفاده از آلوئه ورا
برای تاثیرگذاری بهتر و موثر تر این روش لازم است که این کار را 2 تا 3 بار در روز و حداقل به مدت 1 هفته انجام شود. برای این روش با استفاده از چند قطره روغن ویتامین E را با 2 قاشق ژل آلوئه ورا ترکیب کنید و روی پاهایتان قرار دهید تا خشک شود و سپس پاهایتان را با آب گرم بشویید.
درمان پوسته پوسته شدن کف پا با عسل
همانطور که می دانید عسل خواص درمان کننده بسیاری دارد. یکی از بهترین خاصیت های عسل از بین برنده پوسته های کف پا می باشد. علاوه بر آن عسل می تواند خارش و سوزش پا را نیز از بین ببرد.
روش استفاده از عسل برای پوسته های کف پا
مقذاری عسل را برداشته و کف پاهایتان را با آن ماساژ دهیدو اجازه دهید عسل به مدت 20 دقیقه بر روی پاهایتان باقی بماند. پس از گذشت 20 دقیقه پاهایتان را با آب گرم بشویید. شما می توانید این کار را 3 بار در روز انجام دهید.
درمان پوسته پوسته شدن پا با گلیسیرین
با اینکه گلیسیرین یک ماده شیمیایی است اما برای رفع خشکی پوست بسیار کاربردی است. زیرا می تواند رطوبت موردنیاز پا را حفظ کند. برای این روش دو راه حل وجود دارد که عبارتند از:
- در این راه می توانید به مقدار مساوی گلاب و گلیسیرین را با یک دیگر ترکیب کنید و به کف پاهایتان بمالید و پس از گذشت 20 دقیقه پاهایتان را با آب گرم بشویید. می توانید از این روش 2 بار در روز استفاده کنید.
- راه بعدی این است که 1 قاشق گلیسیرین را به همراه 1 قاشق گلاب و 1 قاشق آب لیمو و 3 قاشق نمک دریایی با یک دیگر ترکیب کرده و به کف پاهایتان ماساژ دهید و بگذارید تا خشک شود. نکته قابل توجه آن است که باید قبل از شستن پاهایتان دوباره پاهایتان را ماساژ دهید و با آب سرد بشویید. می توانید 1 بار در روز این روش را امتحان کنید.
شست و شوی صحیح پا با استفاده از آب گرم
روزانه به مدت چند دقیقه پاهای خود را در آب گرم قرار دهید. این کار از چند جهت مفید است:
- نرم شدن پوست کف پا
- راحت تر جدا شدن سلول های مرده
روش صحیح شستن پاها:
- پاهایتان را به مدت 10 دقیقه درون یک ظرف بزرگ که با آب گرم پر شده است، قرار دهید.
- برای از بین بردن سلول های مرده پاهایتان می توانید از سنگ پا استفاده کنید.
- حال می توانید پاهایتان را بشویید.
- بعد از شستن کامل، پاهایتان را با حوله کاملا خشک کنید.
- در این مرحله با استفاده کرم نرم کننده و یا لوسیون پوست کف پایتان را ماساژ دهید.
- برای اینکه رطوبت به مدت بیشتری در پای شما بماند، جوراب نخی بپوشید.
- نکته: برای این که زودتر از شر پوسته پوسته شدن پایتان خلاص شوید این کار را هر شب قبل از خواب انجام دهید.
کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن کف پا میشود
در واقع اینکه کمبود چه ویتامینی موجب پوسته شدن پوست کف پا می شود به طور واضح مشخص نیست. اما نمی توان گفت که کمبود ویتامین نمی تواند منجر به کنده شدن پوست پا شود. از جمله ویتامین هایی که برای پوست واجب است عبارتند از:
- ویتامینC
- ویتامین E
- ویتامینA
ویتامین سی یکی از ویتامین های مهم و کمک کننده در فرایند کلاژن سازی می باشد. علاوه بر آن ویتامین آ و ویتامین ای نیز برای سلامت پوست بسیار مفید اند.
مواد غذایی سرشار از ویتامین A
- هویج
- تخم مرغ
- سبزیجات
- پرتقال
- شیر
مواد غذایی سرشار از ویتامینC
- توت فرنگی
- فلفل قرمز
- فلفل سبز
- کلم بروکلی
- کیوی
- کلم پیچ
- مرکبات
مواد غذایی سرشار از ویتامینE
- بادام
- کره بادام زمینی
- تخم آفتابگردان
- کیوی
- جوانه گندم
- فندق
- پاپریکا
- شلغم
- خردل
- پاپایا
- گوجه فرنگی
- جعفری
- زیتون
- پونه کوهی
- فلفل دلمه ای
درمان ضخیم شدن پوست پا با استفاده از اسکراب
یکی از بهترین راه های درمان ضخیم شدن پوست پا استفاده از اسکراب می باشد. شما می توانید اسکراب را از داروخانه ها تهیه کنید و یا خودتان در خانه اسکراب طبیعی درست کنید. از جمله فایده ای که اسکراب برای پوست دارد، می توان به درمان پوسته شدن پوست کف پا و از بین رفتن آلودگی های پوستی اشاره کرد.
طرز تهیه اسکراب در خانه
برای درست کردن اسکراب در خانه، کافیست مقدار مساوی از روغن بچه و آبلیمو را با هم ترکیب کنید و دو قاشق غذاخوری نمک دریا به آن اضافه کنید و پاهایتان را در آن قرار دهید. لازم به ذکر است که استفاده از برس اسکراب نیز می تواند تاثیر این کار را چندین برابر کند.
در آخر پاهای خود را با آب گرم بشویید و با استفاده از مرطوب کننده پاهایتان را ماساژ دهید.