راهکار های موثر برای تقویت گوش دادن فعال
دو گوش و یک زبان
گوش دادن و تفکر روی مسائل و همچنین اظهارات اشخاص دیگر یک روش عالی برای یادگیری و تقویت مغز می باشد.
برای اینکه مهارت گوش دادن خود را ارتقا دهید لازم است عواملی را رعایت و عادات منفی خود را ترک کنید.
در ادامه به برخی از مهارت های گوش کردن به اظهارات و اتفاقات اشاره می کنیم، با این راهکارها مهارت گوش دادن را افزایش دهید:
1. حرف طرف مقابل را به هیچ عنوان قطع نکنید
نباید حین صحبت های دیگران حرف آنها را قطع و به اصطلاح رشته کلام آنها را پاره کنید، طبق تحقیقات ما کسانی که حرف دیگران را زیاد قطع می کنند می خواهند هوش خود را نشان دهند و به بقیه القا کنند که صحبت های آنها آنقدر هم مهم نیست یا از هیجان زیاد این کار را انجام می دهند.
اگر شما هم این عادت زشت و نابجا را دارید باید حتماً روی عدم حرف زدن در میان سخنان دیگران کار کنید.
2. نیاز طرف مقابل را نشان دهید
اگر با اشخاصی صحبت می کنید و آنها را درک می کنید کافیست بتوانید هدف موضوع آن را درک و به آنها نشان دهید که این موضوع را به خوبی متوجه شده اید.
3. قضاوت نکنید
قضاوت زودهنگام ممکن است موجب بی احترامی و ناراحتی به اشخاص شود و همچنین باعث شود ادامه مطالب مهم در گفتگوی شخص را از دست بدهید.
4. برای درک کردن بهتر از گوینده سوالاتی بپرسید
اگر به خوبی نتوانستید مطالب گوینده را درک کنید کافیست سوالاتی را که به مفهوم بهتر شما کمک می کند از گوینده بپرسید.
5. احساسات خود را بشناسید
هنگام گوش کردن احساساتتون رو بررسی کنید و سعی کنید اعصاب خود رو کنترل کنید تا مشکلی روی این ارتباط پیش نیاید.
6. ارتباط چشمی برقرار کنید
برقرار کردن ارتباط چشمی با سخنگوی یک روش عالی برای افزایش مهارت گوش دادن هستش و به همین دلیل است که اکثر افراد در تلویزیون مستقیم به دوربین نگاه می کنند تا راحت تر ارتباط شما با آنها برقرار گردد.
7. گفتگوهای گوینده را جمع بندی کنید
حتما سعی کنید صحبت های طرف مقابل را به طوری که اثربخش بیشتری داشته باشد جمع کنید و آن را طبقه بندی کنید، این کار مهارت گوش دادن شما را افزایش می دهد.
8. گوش دادن به طرف مقابل را در اولویت قرار دهید
برای اینکه یک گوینده خوب باشید باید به شخص گوینده احساس خوبی انتقال دهید، اگر شخصی با شما صحبت می کند باید حتماً اولویت را در گوش دادن به صحبت های او بگذارید، حتی اگر این صحبت ها آنقدر مهم نباشد شما باید احترام افراد مقابل را به خوبی حفظ کنید.
9. درک مقابل داشته باشید
تمرکز و درک مقابل گوینده و شنونده یک روش عالی است و می تواند تا 50 الی 60 درصد مهارت گوش دادن را افزایش دهد، سعی کنید با راهکارهای آسان طرف مقابل را به خوبی درک و حرف های آن را کاملاً متوجه شوید.
در آخر
برای اینکه یک شنونده ماهر و خوب باشید سعی کنید که این عوامل و نکات ذکر شده را رعایت کنید و همیشه احساس عالی و مثبتی به گوینده القا کنید.