farsi beauty

بررسی مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی + نکات حساس پیشگیری

عمل بینی

آیا امکان بروز مشکلات تنفسی بعد از جراحی بینی وجود دارد؟ چرا بعد از جراحی، تنفس سخت می‌شود؟! مشکل تنفسی بعد از عمل بینی تا کی ادامه دارد؟ همه کسانی که به‌فکر جراحی بینی هستند، حداقل یکبار به این پرسش‌ها فکر کرده‌اند!

باید بدانید که درحال‌حاضر با تکنیک‌های به‌روز و پیشرفته، احتمال بروز مشکلات تنفسی بعد از رینوپلاستی بسیار کم است؛ بااین‌حال ما اینجاییم که مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی را به‌طور کامل بررسی و با شفاف‌سازی علت، راه‌های پیشگیری و درمان، به شما در کاهش نگرانی‌تان کمک کنیم.

علت بروز مشکل تنفسی بعد از عمل بینی چیست؟

مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی به‌دلیل تغییرات ساختاری در مجرا و پره‌های بینی، تورم و التهاب، تشکیل بافت اسکار، وجود لخته‌های خون در داخل بینی و ایجاد چسبندگی در دیواره میانی بروز می‌کنند:

وجود لخته‌های خون در داخل بینی:

پس از جراحی، تا چندین هفته لخته‌های خون در داخل مجاری بینی وجود دارند؛ این لخته‌ها با انسداد راه هوا، باعث بروز مشکلات تنفسی می‌شوند. شستشوی بینی بعد از عمل، از راه‌های خوب و مؤثر برای از بین بردن لخته‌های خون و کمک به بهبود تنفس است.

تغییرات ساختاری در مجرا و پره‌های بینی:

بدون شک، مجاری و پره‌های بینی شما پس از عمل زیبایی، باریک‌تر از قبل می‌شوند. اما درصورت باریک شدن بیش‌ازحد نرمال (معمولاً در سبک فانتزی عروسکی)، بروز مشکلات تنفسی دور از انتظار نیست!

تورم و التهاب بعد از جراحی:

تورم و التهاب پس از عمل، از دلایل شایع مشکل تنفسی بعد از جراحی بینی هستند؛ اما جای نگرانی نیست، تورم موقتی است و پس از چند هفته کاهش میابد.

تشکیل بافت اسکار:

گاهی در برخی افراد، به‌دلیل عدم رعایت مراقبت‌های بعد از عمل یا انجام رینوپلاستی با دکتری غیرمتخصص، در محل بخیه‌های داخلی بافت اسکار تشکیل می‌شود و تنفس را سخت می‌کند.

چسبندگی در تیغه‌ میانی بینی:

گاهی پس از جراحی، زخم‌ها و برش‌های روی تیغه میانی به دیواره‌های جانبی بینی می‌چسبند و راه تنفس شما را می‌بندند.

باید بدانید که احتمال مشکلات تنفسی هم در عمل بینی استخوانی و هم گوشتی وجود دارد. در بینی‌های گوشتی، برداشتن بیش‌ازحد بافت بینی در حین جراحی برای رسیدن به شکل دلخواه، گاهی باعث بروز مشکلات تنفسی می‌شود.

در بینی‌های استخوانی نیز، تغییر نادرست ساختار استخوانی، مشکلات تنفسی ایجاد می‌کند. تنها راه برای رفع این مشکل‌ها، انجام جراحی با بهترین دکتر عمل بینی استخوانی در شیراز و سایر شهرهای ایران است.

به‌طورکلی، احساس کمی سختی تنفس پس از عمل رینوپلاستی طبیعی است؛ با‌این‌حال، اگر دوره سختی تنفس شما طولانی یا شدت آن افزایش یافت، باید به پزشک جراح خود مراجعه و علت را جویا شوید. احتمالاً می‌پرسید: «مشکل تنفسی بعد از عمل بینی تا کی ادامه دارد؟» در بخش بعدی به این پرسش پاسخ می‌دهیم!

مشکل تنفسی بعد از عمل بینی تا کی ادامه دارد؟

مشکل تنفسی بعد از عمل بینی معمولاً بعد از 1 تا 3 هفته با کاهش تورم و التهاب، از بین می‌رود. اگر مشکل تنفسی بیش‌ازحد طول بکشد، نشان‌دهنده یک مشکل ساختاری است و برای درمان آن باید به پزشک جراح‌تان مراجعه کنید. به‌طورکلی، برای جلوگیری از بروز مشکلات تنفسی پس از عمل باید به نکاتی مهم قبل و بعد از عمل توجه کنید!

مراجعه به پزشک برای درمان مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی

نکات پیشگیری از بروز مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی چیست؟

برای پیشگیری از بروز هرگونه مشکل تنفسی باید قبل از عمل الکل و سیگار را ترک کنید، درصورت مصرف دارویی خاص، مشکلات سینوسی یا آلرژی، به پزشک خود اطلاع دهید، به توصیه‌های او با دقت توجه کنید و آب فراوان بنوشید. همچنین مراجعه به جراحانی باتجربه و متخصص در کاهش عوارض عمل بینی تاثیر زیادی دارد؛ پیشنهاد می‌کنم با بهترین دکتر عمل بینی شیراز نیز برای دستیابی به بهترین نتیجه جراحی بینی آشنا شوید.

سیگار را ترک کنید:

سیگار کشیدن، علاوه‌بر افزایش ریسک لخته شدن خون، دوره بهبودی را نیز طولانی می‌کند. این موضوع باعث بروز مشکلات تنفسی می‌شود؛ بنابراین حداقل 6 تا 8 هفته قبل از عمل، سیگار را ترک کنید.

از مصرف الکل اجتناب کنید:

الکل با رقیق کردن خون شما، ریسک خونریزی بعد از عمل و بروز لخته خون را افزایش می‌دهد. حداقل 2 هفته قبل از جراحی از مصرف الکل خودداری کنید.

درباره داروهای مصرفی خود به پزشک اطلاع دهید:

با پزشک خود درباره همه داروها و مکمل‌های مصرفی‌تان، صحبت کنید. برخی داروها باعث رقیق شدن خون، افزایش ریسک خونریزی و بروز مشکلات تنفسی می‌شوند.

درباره آلرژی و مشکلات سینوسی به پزشک اطلاع دهید:

اگر آلرژی یا مشکلات سینوسی دارید، به جراح خود اطلاع دهید؛ گاهی این مشکل‌ها پس از جراحی، باعث سختی تنفس می‌شوند. پزشک شما با اطلاع از شرایط خاص‌تان، داروهای مناسب تجویز می‌کند.

درباره سابقه جراحی، با پزشک صحبت کنید:

جراح شما باید درباره هرگونه جراحی قبلی، به‌ویژه عمل‌های بینی یا سینوسی مطلع باشد تا مشکل تنفسی خاصی پس از عمل برایتان به‌وجود نیاید.

آب فراوان بنوشید:

چند هفته قبل از جراحی، مایعات زیادی بنوشید؛ این کار با مرطوب نگه‌داشتن مجاری بینی، به تنفس شما پس از عمل کمک می‌کند.

به دستورالعمل‌های جراح توجه کنید:

همه جراحان قبل از عمل، دستورالعمل‌های خاصی به شما می‌دهند؛ برای جلوگیری از مشکل تنفسی بعد از عمل بینی، حتماً این دستورالعمل‌ها را به‌دقت دنبال کنید.

نکات پیشگیری از بروز مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی

علاوه‌بر رعایت این نکته‌ها، باید به مراقبت‌های بعد از رینوپلاستی، برای کاهش مشکل تنفسی بعد از عمل بینی نیز توجه کنید.

مراقبت‌های بعد از عمل برای جلوگیری از مشکل تنفسی چیست؟

مهم‌ترین مراقبت های عمل بینی برای جلوگیری از بروز مشکلات تنفسی، بالا نگه داشتن سر، شستشوی بینی با آب نمک، خودداری از دمیدن بینی، عدم انجام ورزش‌های شدید، نرفتن به سونا و حمام آب گرم، توجه به رژیم غذایی و مصرف داروهای تجویزی هستند.

  • سر خود را بالا نگه دارید: یک تا دو هفته اول بعد از عمل، هنگام خواب از دو بالشت زیر سر خود استفاده کنید؛ این کار به کاهش تورم و تنفس راحت‌تر کمک می‌کند.
  • شستشوی بینی با آب نمک: به طور مرتب با شستشوی بینی با آب و نمک، مجرای بینی خود را مرطوب نگه دارید و مخاط و لخته‌های خون را تمیز کنید.
  • از دمیدن در بینی خودداری کنید: دمیدن در بینی، محل جراحی را تحریک می‌کند و باعث افزایش تورم می‌شود.
  • از فعالیت‌های شدید خودداری کنید: فعالیت یا ورزش شدید، فشار خون شما را بالا می‌برد و باعث افزایش ورم می‌شود.
  • از دوش آب گرم و سونا پرهیز کنید: محیط‌های گرم نیز منجر به افزایش تورم می‌شوند. حداقل در چند هفته اول، از دوش آب ولرم استفاده کنید.
  • به رژیم غذایی خود توجه کنید: از مصرف غذاهای تند و الکل خودداری کنید، این مواد غذایی، مجرای بینی را تحریک می‌کنند، باعث رقیق شدن خون و بروز مشکلات تنفسی می‌شوند.
  • از داروهای تجویزی پزشک خود استفاده کنید: پزشک شما برای جلوگیری از بروز مشکلات تنفسی و تسریع روند بهبودی، داروهایی خاص بعد از عمل تجویز می‌کند. از این داروها در دوزهای تعیین‌شده استفاده کنید.

مراقبت‌های بعد از عمل برای جلوگیری از مشکل تنفسی

اگر با رعایت همه این نکته‌ها، باز هم مشکلات تنفسی برایتان به‌وجود آمد، راه درمان چیست؟

روش‌های درمان مشکلات تنفسی بعد از عمل چیست؟

مشکلات تنفسی پس از جراحی با دو روش مصرف دارویی یا عمل ترمیمی درمان می‌شوند؛ روش‌های دارویی برای رفع سختی تنفس به‌دلیل مشکلات موقتی مانند تورم، التهاب یا لخته خون مناسب هستند، اما اگر مجرا یا پره‌ها باریک شده یا اسکار و چسبندگی به‌وجود آمده باشند، جراحی ترمیمی روش درمان مشکل تنفسی است.

به‌طورکلی اگر بعد از جراحی بینی دچار مشکلات تنفسی شده‌اید، اولین و مهم‌ترین قدم، مشورت با پزشک و مطلع ساختن او است. پزشک جراح شما، با ارزیابی و معاینه دقیق، می‌تواند علت سختی تنفس را تشخیص دهد و مناسب‌ترین درمان را توصیه کنند.

درمان دارویی برای مشکل تنفسی بعد از عمل بینی:

مشکل تنفس که به‌دلیل تورم، التهاب یا لخته خون پس از جراحی بروز می‌کند، با داروهای استروئیدی یا ضداحتقان‌ رفع می‌شود. همچنین در برخی موارد شستشوی بینی با آب نمک به باز شدن مجرای بینی کمک می‌کند.

درمان مشکل تنفسی بعد از عمل بینی با دارو

  • جراحی ترمیمی برای مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی: اگر مشکلات تنفسی ناشی از ساختار بینی شما پس از جراحی باشند، باید به‌فکر جراحی ترمیمی باشید؛ این مشکلات با دارو حل نمی‌شوند.

به یاد داشته باشید که اقدام سریع برای رفع مشکلات تنفسی بعد از عمل، کلید کاهش احتمال ماندگاری طولانی‌مدت آن است! بنابراین اگر هرگونه مشکل تنفس دارید، به‌سرعت برای کشف علت و درمان آن اقدام کنید.

مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی؛ راهکارهای عملی پیشگیری و درمان!

در این مقاله به بررسی دقیق مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی پرداختیم؛ مشکلاتی که با رعایت نکاتی ساده قبل از عمل مانند دوری از الکل و سیگار، مصرف آب فراوان و مطلع ساختن پزشک درباره سابقه بیماری، آلرژی و سینوزیت، قابل‌پیشگیری هستند.

همچنین بعد از عمل، بالا نگه داشتن سر، نرفتن به سونا و حمام آب گرم، توجه به رژیم غذایی، شستشوی بینی با آب نمک، خودداری از دمیدن در بینی، عدم انجام ورزش‌های شدید و مصرف داروهای تجویزی، ریسک بروز مشکلات تنفسی را کاهش می‌دهند. این مشکل به‌طور معمول بین 1 تا 3 هفته پس از عمل از بین می‌رود؛ اما در صورت شدید شدن باید برای رفع آن، به پزشک مراجعه کنید.

 

کاشت ناخن

آموزش جامع کاشت ناخن با ژل و پودر

۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان ۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان مشاهده و خرید
علی کاظمی

علی کاظمی

نویسنده این مطلب

226 مطلب