دیابت چیست؟ باید ها و نباید های آن را بدانید
یکی از شایع ترین بیماری ها در سراسر جهان که افراد بسیاری به آن مبتلا هستند، دیابت می باشد. ابتلا به دیابت می تواند علل زیادی داشته باشد، که مهم ترین آن ها شامل وراثت، تغذیه ی اشتباه و عدم تحرک است.
گفته می شود متولد شدن از مادری که مبتلا به دیابت می باشد، درصد ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.
مساله ای که در ارتباط با تصور اغلب افراد نسبت به دیابت وجود دارد، این است که آن ها تصور می کنند، افراد دیابتی به هیچ عنوان نباید از قند و شکر استفاده کنند. اما باید توجه داشته باشید که افراد دیابتی هم می توانند غذا بخورند و به سراغ نوشیدنی های حاوی قند بروند. اما نکته ای که در اینجا باید به آن توجه کنند، این است که حتما باید اعتدال را رعایت نمایند. با ما در فارسی بیوتی همراه باشید تا میزان مصرف روزانه ی قند و شکر در افراد دیابتی را به شما به اشتراک بگذاریم.
میزان روزانه ی مصرف قند و شکر در افراد دیابتی :
نظراتی که متخصصین در ارتباط با این موضوع ارائه کرده اند با یکدیگر متفاوت است.
پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی (WHO) این است که تنها 5 تا 10 درصد کالری یک فرد می بایست از قند های اضافه شده، باشد.
براساس دستور العمل های غذایی آمریکایی، اگر آن ها از یک رژیم غذایی 2000 کالری پیروی کنند، میزان مصرف قند و شکر به 12 قاشق چای خوری در طول روز محدود می شود.
این در حالی است که انجمن قلب در آمریکا پیشنهاد می کند، تنها 6 درصد از کل کالری در طول روز به مصرف شکر اختصاص پیدا کند. این یعنی با یک رژیم 2000 کالری، به 7.5 قاشق چای خوری در روز محدود شود.
به گفته ی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها میانگین استفاده از قند های افزوده شده 17قاشق چای خوری در طول روز، یا 19 قاشق چایخوری برای آقایان و 15 قاشق چایخوری برای خانم ها برای افراد آمریکایی 20 ساله و بالاتر بوده است.
چرا قند و شکر یک امر مهم برای افراد دیابتی است؟
تصور بیشتر افراد این است که با مصرف قند و شکر به دیابت مبتلا خواهند شد. اما دیابت به همین سادگی ها نیست و امر پیچیده تری است. باید توجه داشته باشید که بدن برای کارکردش به میزانی قند احتیاج دارد. نوعی قند به نام گلوکز یک منبع فوق العاده ی سوخت بدن و مغز انسان است.
قندی که در بدن انسان وجود دارد، تا حدودی از کربوهیدرات ها جذب می شود. به این صورت که بعد از مصرف غذا، بدن غذا را در زمان هضم، تجزیه کرده و گلوکز را وارد خون شما می کند.
زمانی که شما کربوهیدرات های ساده مثل میوه یا آب نبات مصرف می کنید. سرعت تجزیه کردن بالا بوده و قند با سرعت به جریان خونتان وارد می شود. اما کربوهیدرات های پیچیده مثل پاستا با سرعت کمتری تجزیه می شوند، و در یک مدت زمان دوز ثابت تری از قند را به بدن انتقال می دهند.
افرادی که دچار دیابت نیستند. لوزالمعده شان هورمونی تحت عنوان انسولین ترشح می کند، که به قند واکنش داده و قند را از خون خارج کرده و به سلول ها می برد تا به عنوان سوخت مورد استفاده قرار بگیرد.
اما افرادی که مبتلا به دیابت هستند، ممکن است، لوزالمعده شان نتواند میزان کافی انسولین برای این موضوع تولید کند و برای همین، قند در خون آن ها تجمع پیدا می کند. و درنتیجه می تواند باعث صدمه به رگ های خونی شده و عوارض زیادی به بار بیاورد.
آیا افراد دیابتی می توانند قند و شکر مصرف کنند؟
عموم افراد فکر می کنند دیابت یعنی مصرف قند و شکر ممنوع. اما باید توجه داشته باشید که افراد دیابتی هم می توانند قند و شکر مصرف کنند. آن ها می توانند از غذاهایی با قند اضافه شده و یا غذاهای حاوی کربوهیدرات استفاده کنند. اما باید به مقدار قند و شکری که استفاده می کنند، توجه نمایند. مهم ترین نکته ای که آن ها باید رعایت کنند اعتدال در مصرف قند و شکر می باشد.
چطور مصرف قند و شکر را محدود کنیم؟
- از غذاهای مختلفی مثل غلات، لبنیات کم چرب، سبزیجات و میوه ها استفاده کنید که ارزش غذایی بالایی دارند.
- وعده های کمتری مصرف کنید تا کالری روزانه تان کاهش یابد.
- از غذاهایی با چربی کمتری استفاده کنید.
- به غذاهای فراوری شده توجه کنید که امکان دارد دارای میزان زیادی قند اضافه شده باشند.
- از مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر خودداری کرده و تلاش کنید به جای آن از نوشیدنی های بدون قند و یا آب استفاده نمایید.
موادغذایی که برای دیابت مفید هستند :
- گردو
- سیب
- هویج
- کلم بروکلی
- میوه های قرمز و بنفش
- لبنیات مخصوصا شیر و ماست
- سالاد
- سبزیجات
- روغن زیتون
- ماهی
- جو
- گوشت مرغ و گاو
- دانه کتان
- بامیه
دمنوش های مفید برای دیابت :
- چای جینسینگ
- چای سبز
- چای گزن
- تخم کتان
- عسل و نعناع
- عسل و دارچین
- بابونه
- قاصدک
غذاهای مضر برای دیابت :
- غذاهای سرخ شده و غذاهای سرشار از چربی
- شیرینی، آبنبات و بستنی
- غداهای سرشار از نمک
- مشروبات الکلی
- برنج سفید
- سس گوجه
- نان سفید
- سیب زمینی سرخ شده
- بیکن گوشت چرب
- غلات نرم
- میوه های خشک